Web Analytics
Стара Загора

Отличиха старозагорски пожарникари за високи резултати

32-ма служители от РД ПБЗН – Стара Загора са наградени по повод професионалния празник на пожарникарите-14 септември.

Отличията са за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати, за конкретен съществен принос при изпълнение на служебните си задължения.

Наградите връчи директорът на РД ПБЗН – Стара Загора комисар Стоян Колев на тържествена церемония.

През 1995 г. с Решение № 385 на Министерския съвет датата 14 септември е обявена за Професионален празник на служителите на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Така е възстановена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната. Първият пожарникарски събор в България е бил свикан именно на 14 септември, но през 1905 г.

Във всички Районни служби по пожарна безопасност и защита на населението в област Стара Загора се провеждат дни на отворените врати в Седмицата на пожарната безопасност.

От 09:30 до 12:00 часа гражданите могат да разгледат сградите и техниката в службите в Стара Загора и в Казанлък. Подредени са изложби на детски рисунки, музейни експонати, свързани с историята и развитието на пожарното дело в Стара Загора. Предвидена е възможност за провеждане на демонстрации на пожарна техника след предварителна уговорка с представители на пожарните служби.

При провеждането на всички мероприятия на РД ПБЗН-Стара Загора се спазват приетите противоепидемични мерки.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close