Web Analytics
България

Отново облаци, отново превалявания. Градусите различни – от 5 та до 15

Днес времето над страната ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Повишена вероятност да са значителни по количество има в югозападната половина от страната, а в Североизточна България ще се задържи без валежи.

В сила е „оранжев код“ за областите Смолян, Благоевград, Перник и Кюстендил с очаквани количетсва между 40 и 60 литра на квадратен метър.

Ще духа слаб до умерен, след обяд в източната половина временно силен вятър от юг-югоизток.

Дневните температури ще са от 5-6 градуса в северозападните райони до към 15-16 градуса в югоизточните, съобщиха синоптиците от НИМХ.

През нощта срещу вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина ще бъде умерен и с него ще нахлуе малко по-студен въздух.

Все още ще превалява в Източна България, но от запад на изток валежите от дъжд ще спират.

През деня и облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, в Дунавската равнина – до умерен.

В сряда през деня ще се заоблачава от Югозапад с тенденция по-късно привечер отново да завали. През нощта и в четвъртък през деня валежите ще преминат от запад на изток в незначителни количества.

Денят ще е ветровит с нахлуване на по-студен въздух. Вечерта и в петък сутринта ще е мразовито с температури около нулата на много места в Западна и Централна България.

В петък и в събота захлаждането ще се усети с дневни температури около 5-6 градуса в западната половина на страната. От запад на изток в петък следобед и в събота се очакват превалявания. По високите полета на Западна България ще превали мокър сняг. В неделя отсега се очертава сух и ветровит ден, но със сравнително по-високи температури.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close