Web Analytics
Регион

Отпускат допълнитeлни средства за общинското здравеопазване в Казанлък

Общинският съвет в Казанлък гласува на днешното си онлайн заседание да се отпуснат допълните средства за ремонт на поликлиниката и в помощ на медицинските работници от общинската болница. Спорове предизвика промяната на собствеността на имот в рамките на спортния комплекс Колодрума в Казанлък.
Общинският съвет одобри изменение на Бюджета и Инвестиционна програма за 2021. Сред промените, предложени от кмета Галина Стоянова, са и отпускане на допълните средства за довършване на строително ремонтните дейности по ДКЦ „Поликлиника“, за което ще са необходими още 65 хил. лв.

Утвърдени са 21 хил. лв. за подпомагане на лекари – специализанти, със сключени трудови договори с общинската болница МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък и специалисти по здравни грижи (медицински сестри и акушерки), които започват обучение или са в процес на обучение и имат сключен договор с лечебното заведение за работа в болничното заведение за минимум срок, равен на периода на получаване на финансирането.

Общинският съвет утвърди и средства в размер на 100 000 лева финансово подпомагане на персонала в ковид -отделенията на общинската болница –те ще бъдат оформени като субсидия за април, май и юни към Болницата. Храненето и настаняването в жилища за персонала ще се осигурява от издръжката на общинска администрация.

В актуализацията е заложена и допълнителна субсидия за вътрешноградски превоз за общинския превозвач „Балканинвест ЕООД заради намалените цени на билети и карти и допълнителните курсове на превозвача. Ще бъдат отпуснати общо 216 000 лева субсидия, разпределена за 8 месеца до края на 2021 година, след представяне на анализ за финансовия резултат от Търговското дружество.

Спорове предизвика друго предложение за промяна на собствеността на имот, част от колодрума. Против продажбата на спортни активи се обявиха социалистите. Моника Динева от групата на БСП обяви, че трябва да се прекрати отцепването на площи и от други спортни имоти.

Добрин Драгнев от Местна коалиция „Алтернатива на гражданите“ посочи, че процедурата е спазена и е извършено съгласуване със спортното министерство, а въпросният обект досега не е ползван за спорт.

В крайна сметка смяната на собствеността не получи нужното одобрение на две трети от съветниците, макар че бе подложена на прегласуване.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close