Web Analytics
Стара Загора

Отварят общинския плувен басей в Стара Загора днес

Общинският плувен басейн възобновява дейност от днес , при стриктно спазване на всички изисквания за безопасност. Обработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн ще се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л. Дезинфекция ще се извършва най-малко на всеки един час.
Ще бъдат осигурени диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите. Дезинфекция ще се извършва след всеки посетител на използваните от него принадлежности.

Басейнът ще бъде разделен на две отделения (източно и западно) с дължина по 25 метра. Спортните клубове и гражданите ще могат да го използват по предварително изготвен график в рамките на сесии. Работното време на съоръжението за граждани ще бъде всеки делничен ден от 7.00 до 8,30 часа и от 17,00 до 20,30 часа и от 09,00 до 16,30 часа- през почивните дни, каза за радио Стара Загора зам.-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова.

За трениращите в двете половини на басейна има предвидено и използване на различни съблекални. Ще бъде извършван задължителен филтър на входа като на всички граждани, служители и треньори ще се измерва телесната температура като няма да се допускат такива с повишена температура. Задължително ще бъде използването на защитни маски за лице и ръкавици от персонала и треньорите, обясни ресорният зам.-кмет Чахова.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close