Web Analytics
Стара Загора

Първокласничка от старозагорско училище спечели награда от национална изложба

Рисунката на Божидара Боянова от 1. Б клас на старозагорското СУ „Христо Смирненски“ се класира на второ място в петото издание на Национална изложба за ученическото творчество „Заедно“.

Темата на изложбата т. г. е „Заедно срещу насилието в училище“. Право на участие имат ученици от I до IV клас. Няма ограничение за материалите, инструментите или техниката на рисуване.

Целите на изложбата са фокусирани върху ролята на съвременното училище в подкрепа на процеса по осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, показване възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности, чрез популяризиране приобщаването като непрекъснат процес, както и цененето на природата с призив за по-малкото употреба на хартия.

В тазгодишното издание на Националната изложба се включиха 382-ма ученици, от 54 училища в 16 области.

Изложбата ще бъде открита днес от 17.00 часа на площад „Възраждане“ в град Лясковец.

В края на учебната година първокласниците на СУ „Христо Смирненски“, с класни ръководители Благовестина Василева и Катя Иванова, зарадваха родители, учители и ученици с красиво тържество на тема: „Вече сме грамотни“.

С много артистичност, старание и вълнение малките ученици рецитираха стихове, пяха песни и танцуваха под звуците на популярни детски песни. Изпълненията бяха посветени както на знанието и радостта от това, че са вече грамотни, така и на предстоящата ваканция.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close