Web Analytics
Спорт

Пет медала за плувци на „Траяна“

Старозагорският клуб „Траяна“ бе домакин на Държавното първенство по плуване за юноши и девойки младша възраст. В състезанието се включиха около 300 участници от 42 клуба в страната. „Получи се доста силно състезание“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в „Траяна“. В първенството бяха поставени четири национални рекорда.

„Донякъде сме доволни от нашето представяне, донякъде не, тъй като бяхме съпътствани от някои здравословни проблеми на изявени състезатели“, обобщи Стефан Вачев. Константин Михайлов спечели 4 сребърни медала в брустовите дисциплини. „Той успя да се противопостави на своя опонент от Пловдив, надяваме се занапред да е и с първи места“, каза треньорът.

Диана Караминкова е с бронзово отличие в своята дисциплина, а и с четвърто и пето място в други дистанции. В края на тази седмица плувците от „Траяна“ във възраст 11-12 години ще участват в държавно първенство, което ще бъде в Бургас. От старозагорския клуб по сините коридори ще стартират 13 състезатели, пет при момичетата и осем при момчета.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close