Стара Загора

Полицейска операция срещу купуването на гласове и в Старозагорско

129 лица са проверени за периода от 1 до 6 юли на територията на област Стара Загора при проведена полицейска операция във връзка с купуването на гласове за предстоящите избори, съобщават от ОДМВР-Стара Загора.

Образувани са 10 проверки по сигнали за купуване на гласове и едно досъдебно производство. Извършена е проверка на 15 заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити.

С цел предотвратяване на възможността за корпоративен вот са проверени 29 собственици на фирми.

В хода на полицейските действия са проверени 1600 МПС и 2300 лица. Установени са 11 – обявени за издирване, разкрити са и 18 други престъпления. Издадени са 320 предупредителни протокола.

Припомняме, че специализираната полицейска операция започна на 1 юли и ще продължи до 11 юли т.г.. В нея са ангажирани в максимален обем полицейските сили, с които разполага ОДМВР – Стара Загора, участват и екипи на ГД „Жандармерия.

Основната цел е противодействието на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица. Паралелно с това се извършват и проверки по отношение на гражданската регистрация.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close