Web Analytics
Регион

Потушен е пожарът в землището на старозагорското село Малка Верея

Потушен е пожарът в землището на село Малка Верея, община Стара Загора, избухнал в обедните часове. Сигналът за него е подаден в 13 часа и 34 минути. Наш екип установи на място, че горят сухи треви и храсти.

Няма опасност за къщите в населеното място, но заради вятъра има потенциална опасност пожарът да се разрасне, информира по-рано Михаил Михов, началник на група „Оперативен център“ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Стара Загора.

Четири автомобила на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ се бориха с огъня. Помагаха им служители от Горското стопанство. Реагира се бързо и огънят бе овладян преди да се разрасне. Той е тръгнал от изоставена стопанска постройка, потвърди Михов. Засегната площ е около 100 дка сухи треви и храсти. Служителите на РД ПБЗН ще обходят района, за да бъде установено горска или общинска е пострадалата територия.

Припомняме, че преди две седмици пожар в дворно място в същото село вдигна на крак огнеборците от Стара Загора.

Към 16,00 часа днес в Регионалната дирекция са подадени сигнали за още няколко по-малки пожара в региона на Стара Загора – в землището на село Могила гори нерегламентирано сметище, възникнал е пожар и в района на ромската махала на Мъглиж и в района на ромската махала в Казанлък, каза за РСЗ Михаил Михов.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close