Web Analytics
Регион

Пожарът в Югоизточната част на старозагорска област е под контрол

Пожарът в югоизточната част на област Стара Загора, която граничи с област Хасково, е локализиран. Работа по окончателното му ликвидиране продължава, но ситуацията е под контрол, съобщи областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

Трета нощ е продължила борбата с огнената стихия в района, но към момента между селата Мъдрец, Владимирово и Полски градец тази сутрин е сравнително спокойно. Движението по пътя между Мъдрец и Орлов дол, който беше затворен заради задимяване, е възстановено, увери зам.- кметът на община Гълъбово Пламен Бараков.

„Обстановката е относително спокойна благодарение на усилията на пожарната и липсата на вятър. Тлеят, разбира се още огнища на много места, защото все пак е гора и храстовидна растителност. И това ще продължава с дни, ако няма дъждове. Но няма заплаха за населените места към момента“, каза още Пламен Бараков.

Пожарът до момента е засегнал приблизително 20 хиляди декара, уточни областният управител на Стара Загора Гергана Микова. На място работа продължават 14 екипа на пожарната до пълното ликвидиране на произшествието.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close