Web Analytics
Стара Загора

Представиха проектите за сграда на мястото на стария съвет

Идейното предложение на колектива от архитекти Георги Чернев, Ива Алтънова и Петър Киряков събра най-висока оценка в конкурса за пространствено решение на мястото на стария съвет.

Идеята на колектива е за сграда, с около 4 хил. кв м обща застроена площ, с подземни места за паркиране, от страната на ул. „Св. Княз Борис“, чрез подвижна платформа, два сутерена, коктейлна и изложбена зали, както и пространство за търговски обекти като арт кафе.

За реализирането на сградата, проектантският екип е заложил на екологични материали, както и внедряване на ефективни системи за спестяване на производствена енергия. В сградата е вграден и символът на птицата феникс. Тепърва ще има обсъждане на проекта, което Камарата на архитектите в България организира допълнително.

Общо представените проекти са пет, няма недопусната идея, стана ясно по време на заседанието на журито. То бе в състав – арх. Виктория Грозева, арх. Иван Иванов, представител на Съюза на архитектите, ландашафтните архитекти Димитър Николов и Бистра Ангелова, арх. Красимир Джеджев, представител на Камара на архитектите, който на днешното заседание бе заместван от арх. Стойко Илчев, както и главният експерт от Отдел „Обществени поръчки“ на Община Стара Загора Стойка Иванова.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close