Стара Загора

Променят начина на паркиране около паркове и детски площадки

С до 2 метра от сградата до тротоара ще бъде ограничено паркирането на автомобили около паркове, детски площадки, пред входовете на детски заведения и училища, както и подходи за инвалиди.

Това предвижда Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред, която ще бъде една от основните точки в дневния ред на заседанието на Общински съвет Стара Загора този четвъртък. С промените ще бъде забранен и престоя на автомобили, излезли от употреба, уточни в интервю за Радио Стара Загора председателят на Общинския съвет Таньо Брайков.

Очаква се на предстоящата сесия общината да даде съгласие да бъде изградена подвижна сцена върху бреговата линия на езерото „Загорка“, допълни Брайков.

Като незаконосъобразно и с липсващи мотиви са определили постоянните комисии в Общински съвет Стара Загора поредното предложение на общинския съветник Янко Янков да бъдат редуцирани заплатите на местните съветници с около 15%, а със заделените средства да се увеличат месечните възнаграждения на селските кметове.

Това е третото подобно предложение на Янков и вероятно и то няма да бъде прието, каза в ефира на Радио Стара Загора председателят на Общинския съвет Таньо Брайков.

Източник: bnr.bg

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close