Web Analytics
Регион

Работници и служители на „Мини Марица-изток“ са отличени за овладяването на пожар

С изпратената своевременно техника и хора от „Мини Марица-изток“ ЕАД, са спасени ценни природни ресурси

Кметът на Нова Загора Николай Грозев изпрати благодарствено писмо на „Мини Марица-изток“ ЕАД за оказаната навременна помощ за овладяването и потушаването на пожара, възникнал между селата Еленово и Сокол, в района на Св. Илийските възвишения на 1 500 декара горска територия.

С изпратената своевременно техника и хора от „Мини Марица-изток“ ЕАД, са спасени ценни природни ресурси, предотвратени са човешки жертви и загуба на имущество.

След искане на директора на Районна дирекция “Пожарна безопасност“ в Сливен, за незабавно изпращане на тежка верижна техника в района на пожара, на 28 и 29 август два булдозера и два влекача, по един от Рудник „Трояново-1“ и от Рудник“Трояново-Север“ и една цистерна за зареждане с вода от Рудник “Трояново-Север“ се включват в спасяването.

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД Андон Андонов благодари и награди работниците и служителите участвали в овладяване на пожара на територията на селата Сокол и Еленово в община Нова Загора: от Рудник „Трояново-1“- Искрен Димитров, Иван Георгиев, Георги Йорданов, Йонко Колев ; от Рудник „Трояново-Север“ – Васил Василев, Красимир Костадинов, Тихомир Минков и Митко Димитров и от отдел „Сигурност“ в управлението на дружеството – Янко Вълев и Огнян Арабаджиев.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close