Стара Загора

Районна прокуратура – Стара Загора предаде на съд 159 лица през ноември

Прокурорите от Районна прокуратура – Стара Загора и териториалните отделения в Казанлък, Чирпан, Раднево и Гълъбово са решили по същество и са внесли за разглеждане в съда 146 прокурорски акта срещу 159 лица през ноември, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив. От тях 44 обвинителни акта, 75 споразумения за решаване на делото, 27 предложения за налагане на административно наказание.

Най-висок относителен дял имат общоопасните престъпления. По тях са внесени 82 акта срещу 82 лица. Те са за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол/наркотични вещества, без притежание на свидетелство за управление на МПС, за пътнотранспортни произшествия, за държане/засаждане/отглеждане на високорискови наркотични вещества/. Следват престъпленията против собствеността – 27 акта срещу 31 лица. Те са за кражби, грабежи, измами.

Внесени са 9 акта срещу 13 лица за престъпления против личността – телесни повреди, закана с убийство, против половата неприкосновеност – блудства, изнасилвания.

За престъпления против брака и семейството да внесени 18 акта срещу 21 лица – за незаконно съжителство с лице ненавършило 16-годишна възраст, наплащане на издръжка/ и други.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close