Ремонтът на СУ “Железник” ще бъде изцяло завършен наесен | СТАРА-ЗАГОРА Стара Загора
Стара Загора

Ремонтът на СУ “Железник” ще бъде изцяло завършен наесен

Ремонтът на Средно училище “Железник” ще бъде изцяло завършен наесен, това заяви заместник кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

СУ “Железник” е построено през 1984 година и е най-голямото училище на Балканския полуостров. То започва да функционира през 1987 година. Още по време на строежа там е построено помещение, което е предвидено за кухненски блок. Останало недовършено тогава, кухненският блок създавал постоянни опасности за нараняване на учениците. За 32 години, в които съществува, СУ “Железник” никога не е ремонтирано.

“Поради започналия ремонт и неговото забавяне, учениците дълго време посещаваха различни училища. От началото на месец май те са отново в сградата на СУ “Железник”. Сега училището разполага с достъпна архитектурна среда с изградени два вътрешни асансьора. През лятната ваканция всички ремонтни дейности ще приключат и наесен учениците ще могат да се радват на обновеното си училище, а кухненският блок ще бъде едно подходящо помещение за хранене на децата”, каза Сотирова.

С приключването на този ремонт, 80% от образователната инфраструктура в Стара Загора ще бъде обновена и завършена.

От саниране и ремонтни дейности, съобразени с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност, се нуждаят ОУ “Самара”, СУ “Христо Ботев”, СУ “Васил Левски”, Начално училище “Зора” и Трето ОУ “Кольо Ганчев”. Спешен ремонт и освежаване се очакват и в ДГ “Зорница”, ДГ ”Ян Бибиян”, ДГ “Слънце”, ДГ “Детски рай”, филиалът на ДГ “Звездица” в Богомилово и ДГ “Радост”.

Сградата на Първо основно училище ще остане образователен център с изучаване на природно-научни науки, но засега това е само идеен проект, заяви зам.-кметът Сотирова.

Източник: dariknews.bg

Тагове
Зареди още

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close