Web Analytics
Регион

Ремонтират част от светофарните уредби в Казанлък

За периодични прекъсвания на работата на светофарите в Казанлък през август и септември, предупреждават от общинската администрация. Причината е планирани реконструкции.

Съветът към шофьорите е да спазват знаковата и пътна маркировка и да преминават с повишено внимание по бул. „Александър Батенберг“ и бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“.

В периода 03.08.2020 – 15.09.2020 г. плановите реконструкции ще обхванат следните дейности:

Ремонтът на светофарна уредба № 107 – кръстовището на бул. „Александър Батенберг“ и ул. „Св. Св Кирил и Методий“ включва цялостна подмяна на контролера за управление, светлинно-сигнализиращите тела и надземните кабелни линии.

Подмяна на светофарен контролер за уредба № 109 – кръстовището на бул. „Александър Батенберг“ и бул. „Никола Петков“. По време на подмяната светлинната сигнализация на кръстовището ще бъде изключена.

Подмяна на светофарен шкаф за електронната уредба на кръстовище № 102 – бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“ с ул. „Александър Стамболийски“. Докато трае подмяната светофарната уредба ще бъде временно изключена.

Подмяна на светещи елементи със стрелки „Надясно!“ с „Направо и надясно!“ от уредба № 104 – бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“ с ул. „Христо Ботев“. Светофарът ще работи в режим на мигаща светлина с жълт цвят, докато се извършва подмяната.

Монтиране на синхронизиращи устройства по всички светофарни уредби за осигуряване на координиран режим „Зелена вълна“ по „23-ти пехотен Шипченски полк“ и бул. „Александър Батенберг“ за средна скорост 29 км/ч. На отделни кръстовища светофарите временно ще прекъсват, докато се извършва монтажа и настройката.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close