Web Analytics
Стара Загора

Шест нови пациенти с коронавирус се лекуват в старозагорската болница

Петима нови пациенти диагностицирани с коронавирус са настанени в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, съобщи за БНР изпълнителният директор проф. Йовчо Йовчев.

Двама от тях са ветеринарни лекари от област Сливен, а останалите трима пациенти са от област Стара Загора и са потвърдени с тестове в частна лаборатория. Предстои РЗИ да направи анализ на контактните им лица и да ги насочи за изследване към Университетската болница. Трите нови случая не са контактни на приетата вчера 55-годишна жена, така че не можем да говорим за възникване на огнище в Стара Загора, категоричен е проф. Йовчо Йовчев.

Повишаването на броя на случаите се дължи на това, че област Стара Загора е гранична на две области с огнища на заразата – Ямбол и Сливен. Петимата нови пациенти са в стабилно състояние и не се налага допълнителна активна реанимация.

55-годишната жена, приета вчера, е в критично състояние и е преместена в Клиниката по реанимация. Петте проби на контактните й лица са отрицателни, информира проф. Йовчо Йовчев. Вчера в лабораторията на Университетската болница са изследвани 146 проби от област Стара Загора. Всички те са отрицателни.

Да спазваме мерките, хигиена и да ползваме лични предпазни средства, призова проф. Йовчо Йовчев.

В болницата в момента изпитваме трудност при осигуряването на латексови ръкавици, останалите консумативи са осигурени, допълни той.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close