Спорт

Силно представяне на старозагорските бадминтонисти в Хасково

СК „Бадминтон“ Стара Загора завоюва 7 медала на Държавното първенство за младежи и девойки до 19 години. То бе проведено в Хасково през почивните дни. Старозагорецът Слънчезар Цанков бе главен рефер на състезанието, а той е и председател на Спортно-техническата комисия към федерацията по бадминтон и член на управителния и съвет.

„Добра организация и силни представители на 15 центъра в страната. Участваха 40 юноши и 28 девойки. Състезанието се проведе на четири корта. Старозагорските бадминтонисти се представиха силно, като завоюваха седем медала. Два златни завоюва Стиван Николаев, който победи на двойки юноши и на смесени двойки.

В първия ден се проведоха 1/8 финалите, а във втория 1/4 финали и полуфиналните мачове. В последния ден на надпреварата останаха 5 срещи – финали в съревнованието. Успоредно с това състезание се проведе и квалификацията на националния тим на България до 17 години. Тя бе за предстоящото Европейското първенство в Словения, което ще е през есента. В него ще участват и двама представители на Стара Загора.

Идните почивни дни отново програмата ще е много наситена откъм бадминтон състезания. Уикендът в град Гълъбово предстои Държавното първенство за деца до 11 години, а в курорта Албена ще се състои първенството на страната за ветерани. От четвъртък до неделя Стара Загора пък ще е домакин на студентска универсиада, като ще участват представители на девет ВУЗ-а в България.

По програма състезанията по бадминтон ще са в четвъртък и петък. Надявам се отново Стара Загора да се представи по най-добрия начин“, заяви Слънчезар Цанков.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close