Web Analytics
България

Снегът спира, но сутрините – мразовити! През уикенда времето ще е…

Днес на отделни места в крайните източни части на страната и в планините все още ще превалява слаб сняг, но до сутринта и там валежите ще спират.

Ще бъде доста ветровито, с умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще са от около минус 7 по високите полета до минус 1 градуса. Температурите през деня ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса.

През нощта срещу петък вятърът ще се ориентира от югозапад и студената въздушна маса бързо ще отстъпва на североизток, замествана от по-топли въздушни маси.

Минималните температури ще бъдат от минус 6, минус 7 в източните райони до нула, плюс един градуса в крайните западни и северозападни части на страната.

През деня в петък облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна в западната половина на страната. Максималните температури в Западна България ще бъдат от 6 до 10 градуса, а в източните райони – все още малко по-ниски.

В събота ще се повишат и минималните температури и ще бъдат от минус 2 по високите места на изток до 3-4 в западните райони. От запад на изток за кратко ще превали дъжд, но валежите ще бъдат краткотрайни. Дневните температури ще са от 2-4 градуса в Източна България до около 10 на места в западните райони.

В неделя температурите ще останат над обичайните за края на месеца: минимални около и над нулата и дневни от 4 до 9-10 градуса. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, в планините – от сняг.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close