Web Analytics
Спорт

София: Kinder+Sport International Tennis Trophy 2019

Тенис трофеят Kinder+Sport Tennis Trophy се завръща за трета поредна година. Този път международният турнир по тенис за деца на възраст от 9 до 12 години ще приветства две нови държави в допълнение към тези от миналата година, като вече общо 13 държави ще участват в 172 турнира.

Първата фаза започна на 2 февруари в град Алба, Италия, с „Tennis Trophy Fit – Kinder+Sport“. Следващата спирка ще бъде в София в българския национален тенис център от 15 до 17 август. След това другите ще бъдат в Беларус, Германия, Унгария, Ирландия, Израел, Малта, Монако, Полша и Украйна.

Победителите ще продължат към International Masters, финалите ще се проведат от 17 до 20 октомври в ексклузивния Монте Карло кънтри клуб – един от обектите на ATP Tour.

Като неделима част от Kinder+Sport Joy of Moving – международният проект за социална отговорност на Ferrero Group, действащ за привличане на деца и семейства в една изпълнена със забава двигателна активност – Kinder+Sport Tennis Trophy е повече от атлетическо състезание. Трофеят се фокусира върху ценности, като например вярата в себе си и другите, интеграцията, уважението и приятелството.

Водещият принцип на турнира е, че двубоите ще се играят без съдии, така че децата да подложат на тест своята честност и почтеност на корта. В съответствие с този принцип, Трофеят за честна игра се дава в края на всеки национален турнир, за да се признае младият играч на тенис, който най-много се е отличил със своята честност и спортсменство.

Инициативата започна в Италия през 2006 г. Идеята беше на тенис звездата Рита Гранде и Kinder+Sport Joy of Moving. През последните години обхватът стана по-международен, помагайки да се разпространи концепцията на активния начин на живот сред младите поколения. В миналите издания финалистите също така имаха възможност да се срещнат със световно известните тенис идоли Франческа Скиавоне, Флавия Пенета, Сара Ерани, Жо-Вилфрид Цонга, Фабио Фонини, Симоне Болели, Корадо Барацути и Никола Пиетранджели, както и с треньора Патрик Муратоглу.

https://www.tennistrophy.com

Източник: КРОСС

Тагове

Related Articles

Close
Close