Web Analytics
Стара Загора

Стара Загора посреща мощите на Св. Йоан Рилски без литийно шествие

Православната църква почита днес паметта на светите първовърховни апостоли Петър и Павел. На Петровден Старозагорският митрополит Киприан ще оглави Архиерейска света Литургия в храм „Св. Петър и Павел“ в свиленградското село Ламбух, а службата ще започне в 9.30 часа.

Старозагорската света митрополия съобщава също, че на 30 юни от 18.00 часа в градинката „Пингвините“ ще бъдат посрещнати мощите на Свети Йоан Рилски Чудотворец. В катедралния храм „Свети Николай“ ще бъде отслужена празнична Вечерня, в която освен всички свещенослужители от града, участие ще вземе и Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний.

Предвиденото литийно шествие е отменено, във връзка с изискванията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и удължаването на извънредната епидемична обстановка в страната, съобщи за Радио Стара Загора експертът по връзки с обществеността в Светата Старозагорска митрополия Благовест Илиев. Той допълни, че на 1 юли мощите ще отпътуват за храм „Свети Иван Рилски“ в Харманли и прикани миряните, които ще вземат молитвено участие в храмовете да използват предпазни маски и да изпълняват указанията на органите на реда за пропускателния режим.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close