Web Analytics
Зад Завесата

Тенорът Бойко Цветанов ще се срещне със старозагорци

На 25 януари (събота) от 11:00 часа в зала първи етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ старозагорци ще могат да се срещнат с оперния певец тенор Бойко Цветанов, ученик на Борис Христов.

Организатори са Музикално общество „Борис Христов” със съдействието на Община Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Търговско-промишлена палата, Литера принт АД, НАОП „Юрий Гагарин”, Студио за уеб дизайн, Фото „Алекс”.

Бойко Цветанов е сред най-добрите тенори в света. От 22 години е солист на операта в Цюрих, Швейцария. Възпитаник е на Държавната музикална академия (в класа на проф. Чавдар Хаджиев), специализирал при Маргарита Лилова във Виена, при Борис Христов в Рим и при Карло Бергонци в Академия „Верди“ в Бусето, Италия и при Франко Корели. Успешната си артистична кариера Бойко Цветанов започва като солист на Националната опера в София.

През 1989 г. печели първа награда в Международния певчески конкурс в Билбао, Испания. В творческата си биография е записал повече от 60 централни тенорови роли и солови партии в кантатно-ораториални творби. Пял е с най-големите оперни певци в света.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close