Web Analytics
Стара Загора

Трети случай на КОВИД-19 в Стара Загора

61-годишен мъж е приет в болницата в Стара Загора след положителна проба за коронавирус. Така случаите на територията на областта стават три, след като преди десетина дни в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ бе настанен мъж от Казанлък на същата възраст с положителен тест, след завръщане от Франция, а в понеделник вечерта бе приет и 81-годишен мъж от Стара Загора.

Пациентът е носител на вируса за Ковид-19. Постъпил е за лечение в клиниката по ендокринология на 25 март, в тежко състояние по повод на диабетична кома, обясни в интервю за Радио Стара Загора изпълнителният директор на болницата проф. Йовчо Йовчев.

Това е втори случай в клиниката по ендокринология, без пациентите да са имали контакт. Пациентът е настанен за лечение в Инфекциозна клиника, уточни проф. Йовчев.

Състоянието на 81-ят пациент е тежко, с двустранна вирусна пневмония, но към този момент не е поставен на апаратно дишане. Продължава лечението на 61-ят пациент от Казанлък, диагностициран с КОВИТ 19, той е в добро състояние, ще бъде тестват за наличие на корона вирус, очаква се при отрицателни два теста ще бъде изписан до няколко дни, съобщи още проф. Йовчев.

На този етап болничното заведение е обезпечено с всички необходими хигиенно-санитарни материали и специализирана медицинска екипировка за защита на работещите в болницата, увери проф. Йовчев. Предвид очакването за увеличение на случаите с корона и предстоящия по-интензивен разход на облеклата за еднократна употреба проф.

Йовчев се обръща с молба към фирмите, които биха могли да доставят медицински костюми за многократна употреба. Тези костюми осигуряват по-добра защита и облекчават работата на медицинските екипи, особено за работещите в Инфекциозна клиника.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close