Web Analytics
Без категория

Три деца са ранени при демонстрация на МВР по повод 1 юни

Три деца са ранени при демонстративно взривяване на граната в Силистра. Районната прокуратура води досъдебно производство по случая, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

На стадион „Доростол“ полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето.

Проявата е била заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната е ранила две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2″, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията.

Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

Източник: КРОСС

Тагове

Related Articles

Close
Close