Web Analytics
Регион

Три ще са подвижните секции в Казанлък за болните и карантинираните лица

В Казанлък се проведоха консултации за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии за предстоящите избори за Народно събрание на 4 април.

В срещата участваха парламентарно представените в 44-то Народно събрание политически партии: ПП „ГЕРБ”, КП „БСП за България“, ПК „Обединени патриоти“, ПП „ДПС“ и ПП „Воля“, както и партиите и коалициите, които имат избрани членове в Европейския парламент – Коалиция „Демократична България – Обединение“.

Образувани са 90 избирателни секции на територията на общината. Предвид епидемичната обстановка на тези избори са планирани 3 секции за гласуване с подвижна избирателна кутия, в които ще могат да гласуват болните и карантинираните лица.

В община Казанлък ще има 8 секции с под 500 избиратели, за които СИК са в състав до 7 членове, и 82 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в 9-членен състав.

Съгласно методиката за определяне на съставите на СИК, на база на процентното представителство в Парламента, партиите в Казанлък ще участват със следните бройки в секционните комисии: ПП „ГЕРБ” – 293 души, КП „БСП за България“ – 216, ПК „Обединени патриоти“ – 90, ПП „ДПС“ – 90, ПП „Воля“ – 90, Коалиция „Демократична България-Обединение“ – 15.

Представителите на всички партии, участвали в срещата се обединиха около предложението да бъде разкрит изнесен пункт за приемане на протоколите с изборни резултати в Казанлък, броят на пътуванията до РИК Стара Загора да бъде ограничен, а новият изнесен пункт ще може да приема и протоколите на съседните общини.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close