Регион

Утвърдени са кандидатите за кметове на БСП в обаласт Стара Загора

Националното ръководсто на БСП утвърди кандидатите за кметове в област Стара Загора. Подготовка за регистрация в ОИК започна в предизборните щабове на Стара Загора, с кандидат за кмет – проф. Иван Върляков, в Чирпан – Гено Генов, в Братя Даскалови – Веселин Калчев, в Мъглиж – Златко Острешев. Досега са две местните коалиции, които се учредиха за участие в местния вот – в Мъглиж и в Павел Баня.

Красимир Куртев, зам.-председателят на общинската партийна организация в Раднево, е издигнатият от социалистите кандидат за кмет на миньорския град. „Кандидатите, чието послание е за промяна в управлението на община Раднево, влизат в надпреварата за местните избори на 27 октомври от коалиция „БСП за България”, заявиха от ръководството. Куртев е и водач на листата с общински съветници.

Социалистите, които търсят подкрепата на всички избиратели, утвърдиха кандидатите за кмет на Ковачево – Иван Стоянов, на Полски Градец – Тончо Михов, Трънково – Кольо Колев, Коларово – Георги Тенев, Боздуганово – Гено Генов, Трояново – Калоян Колев и на Сърнево – Милен Малчев.

Адвокатът Иван Михайлов е кандидатът за кмет на община Павел баня. Поставили сме си целта да имаме общински кмет и повече съветници спрямо изтичащия мандат. Конференцията реши в местния вот БСП да се яви с местна коалиция „Развитие на община Павел баня – БСП – АБВ”, каза председателят на социалистите Атанас Пъдев, който ще е водач на листата с общински съветници.

БСП в Павел баня издигна и 7 кандидати за кметове на населените места: Долно Сахране – Димитър Димитров, Горно Сахране – Яна Трендафилова, Скобелево – Петя Пенчева, Габарево – Николай Димитров, Осетеново – Зинел Мехмед, Тъжа – Николай Гоцков и Манолово – Яким Якимов.

Инж. Минчо Чавдаров е кандидатът за кмет на „БСП за България” на община Опан, това е единодушното решение на социалистите. „Конференцията издигна за свой кандидат кметът, управлявал няколко мандата Опан, тъй като по времето на Чавдаров общината се развиваше успешно, негов приоритет са винаги жителите и качеството на живот. Хората искат отново това отношение.”, каза председателят на БСП Румяна Динева. В единственото село в общината – Ястребово , където ще се проведе избор за кмет, левицата предлага Боньо Бонев.

В Гурково делегатите на конференцията издигнаха кандидатурата на безпартийния инж. Стоян Бонев, в чиито три кметски мандата той промени значително облика на подбалканския град. „На социалистите им предстои скоро да определят свой водач от предложените 13 кандидати за общински съветници. В изборите за местна власт ние ще се регистрираме в ОИК с коалицията „БСП за България”, информира председателят на БСП-Гурково Иванка Димитрова, която подготвя и 100 годишнината на партийната организация за 14 септември.

БСП – Николаево единодушно гласува кандидатурата на досегашния кмет Косьо Косев за следващ мандат. Той представи своята програма за 4-годишно ново управление, отчитайки успешните проекти, и изрази готовност да добави предложенията на жителите на общината, свързани с развитието й. Косев ще е и водач на листата за общински съветници на „БСП за България”, сочи решението на социалистите, каза председателят Пенка Генчева.

Предстоят общинските конференции на социалистите в Казанлък и Гълъбово, които да гласуват своите номинации.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close