Web Analytics
България

Виелици и порои в цялата страна – оранжев код в 4 области, в 24 – жълт

Днес метеорологичната обстановка в страната ще остане сложна. В Северна и Западна България ще продължи да вали сняг и дебелината на снежната покривка ще се увеличава, гласи прогнозата на НИМХ.

Четири области са с оранжев код за опасни явления, останалите с жълт. В западните и северните райони продължават снеговалежите и се натрупва още снежна покривка. В останалите райони валежите са от дъжд. Най-обилни са валежите в западната част от страната, Предбалкана, Рила и Родопите. Вятърът – ориентиран от североизток, продължава да пренася по-студен въздух.

В източните и северните райони той е силен, а в останалата част от страната – умерен. Максималните температури са предимно в интервала 0-5 градуса, в крайните южни райони до 7-8. Минималните са между -2 и 3, по Черноморието до 5-6 градуса.

Оранжев код за обилни снеговалежи е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово. Жълт код за снеговалежи е обявен за Видин, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и София-град. Жълт код за обилен сняг и дъжд е в сила за област Пазарджик.

С жълт код за обилни дъждове са областите Кърджали, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол и Сливен. Жълт код за силен вятър и дъжд е обявен за Бургаска област. Жълт код за силен вятър е в сила за областите Добрич и Варна.

С умерен, в Източна България и Дунавската равнина и силен вятър от североизток ще продължи да нахлува студен въздух. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close