Web Analytics
България

Южнякът подгони студа. Петъчно на места и до 10 градуса ще стигне

Днес вятърът ще се ориентира от югозапад и студената въздушна маса бързо ще отстъпва на североизток, замествана от по-топли въздушни маси.

Минималните температури сутринта ще бъдат от минус 6, минус 7 в източните райони до нула, плюс един градуса в крайните западни и северозападни части на страната.

През деня облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна в западната половина на страната. Максималните температури в Западна България ще бъдат от 6 до 10 градуса, а в източните райони – все още малко по-ниски.

В събота ще се повишат и минималните температури и ще бъдат от минус 2 по високите места на изток до 3-4 в западните райони. От запад на изток за кратко ще превали дъжд, но валежите ще бъдат краткотрайни.

В съботния ден облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще са от 2-4 градуса в Източна България до около 10 на места в западните райони.

В неделя температурите ще останат над обичайните за края на месеца – минимални около и над нулата и дневни от 4 до 9-10 градуса. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, а в планините – от сняг.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close