Web Analytics
Регион

Задържан е изнасилвачът от Енина

Районна прокуратура- Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък привлече като обвиняем и задържа 35-годишен мъж за изнасилване и блудство.

Той е обвинен за това, че в периода от 8:00 часа на 9.01.2021 г. до 12:00 часа на 10.01.2021 г., в казанлъшкото село Енина, три пъти се е съвкупил с непълнолетно момиче. Той я принудил към това чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на пострадалата в безпомощно състояние – престъпление по чл. 152 ал.2 т.1, вр. ал.1 т.2 и т.3 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

С момиче, навършило 14-годишна възраст мъжът е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, отново чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на пострадалата в безпомощно състояние – престъпление по чл. 150 ал.1 от НК.

В хода на разследването са били извършени разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, разпознаване на лице, назначена е съдебномедицинска експертиза, събрани са писмени доказателства.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в Районен съд – Казанлък за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Срещу мъжа през декември миналата година бил внесен обвинителен акт за престъпление по чл. 150 ал. 1 от Наказателния кодекс – блудство, като съдебното заседание по делото е насрочено в края на януари 2021 г. в Районен съд – Казанлък.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close