Web Analytics
Стара Загора

Запечатаха мизерни стаи в АГ – болницата в Стара Загора

Мизерия в родилното отделение. Запечатаха стая и тоалетна в АГ болница в Сара Загора след сигнал в рубрика ни „Моята новина“. Екип на NOVA отиде на място, за да провери при какви условия се раждат децата там. Падаща мазилка, счупени тръби, мръсни тоалетни и липса на топла вода. Такива стаи посрещат родилките в Стара Загора.

Да, тази стая, която беше показана, е една от стаите, които съществуват в АГ комплекса. Разпоредена е проверка. На база на тази проверката е запечатана стаята, за да не се извършва лечебно диагностична дейност вътре. Пациентите са пребазирани в другите стаи на болничния комплекс.

Сградата разполага с достатъчно такива. Условията не са луксозни, но са нормални и позволяват извършване на лечебна дейност. И да се надяваме, че това няма да продължи прекалено дълго време, заяви директорът на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ проф. д-р Йовчо Йовчев.

Ремонт там не е правен от 2011 година. До седмици обаче щяло да бъде готово новото АГ отделение в университетската болница. Старата болница ще бъде закрита.

Тя ще престане да съществува въобще като част от структурата на УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович“, т.е. няма да извършваме в нея повече лечебна дейност, заяви проф. д-р Йовчо Йовчев.

Липсата на ремонт директорът обяснява с липсата на пари. На никой не му е приятно да се лекува в едни условия, които са от далечната 2011 година. На мен също не ми е приятно да излизам с репортажи, че виждате ли условията не са толкова благоприятни за лечение, но за разлика от други лечебни заведения, ние нямаме доплащане на услугата. Ако парите, които можеха да бъдат събирани от гражданите под формата на платено раждане, сигурно щяха да стигнат и за ремонт на съществуващата АГ сграда, каза още д-р Йовчо Йовчев.

За миналата година в АГ болницата в Стара Загора са се родили над 1200 деца.

Източник: cross.bg

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close