Web Analytics
Регион

Започват дейностите по мащабен воден проект в Старозагорско

С първа копка в Чирпан ще поставят началото на дейностите по мащабен проект „Изграждане на ВиК инфраструктура“ на конкретен бенефициент “Водоснабдяване и канализация” EООД – Стара Загора.

Проектът за почти 122 млн лева, е свързан с рехабилитация и доизграждане на водоснабдителната и канализационната мрежа с краен срок на реализация до края на 2023 година и засяга градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево.

Обхватът на инвестиционното намерение в Чирпан включва спиране на водоизточник „Текира“ поради влошени качества на водата и реконструкция на участък от довеждащия водопровод на водоизточник „Марица“ с обща дължина 5 341 m. Ще се включат и захранващи връзки към два водоема, с цел осигуряване на по-добро качество на водата и достатъчно количество питейна вода за гр. Чирпан.

Идейното решение за реконструкцията на водопроводната мрежа на Чирпан включва зониране на града, като се оформят три зони – висока зона и две ниски зони. Общата дължина на предвидената реконструкция е 989 m. Канализационната система ще бъде реконструирана, така че да поеме всички отпадъчни води от Чирпан и да ги отведе до новоизградената градска пречиствателна станция.

Инвестицията включва общо 1 961 m канализационна мрежа, голямата част от която е нови колектори. Част от проекта е и нова канализационна помпена станция.

Първата копка по проекта ще бъде направена на 28 юли.

Източник: dariknews.bg

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close