Web Analytics
Стара Загора

Засилено полицейско присъствие около храмовете и по натоварените участъци на пътя в празничните дни

Създадена е организация за опазване на обществения ред и недопускане на пътнотранспортни произшествия и престъпления по време на празничните дни, увери в ефира на Радио Стара Загора комисар Илиан Илиев, началник на охранителна полиция в Областната дирекция на МВР – Стара Загора. В съботния ден ще има засилено полицейско присъствие около храмовете, като ще се следи за спазване на противоепидемичните мерки и дистанция между хората.

Заради ремонта на АМ „Тракия“ в отсечката от пътен възел „Свобода“ до Стара Загора, движението е натоварено по стария път – през Ракитница – Богомилово – околовръстен път на Ст. Загора. Движението е по-бавно и водачите трябва да спазват временната организация на движение.

В празничните дни се провежда и специализирана полицейска операция за алкохол, неправоспособност и скорост. В участъка между пътен възел „Свобода“ и околовръстното на Стара Загора ще има патрули, които ще следят за спазването на правилата, както и да няма рисково изпреварване и предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Ще има полицейско присъствие и в малките населени места. Комисар Илиев призова, водачите, които са употребили алкохол да не сядат зад волана.

Източник: БНР

Related Articles

Close
Close