Web Analytics
Спорт

Фехтовачите домакинстват на турнир

В края на седмицата старозагорският фехтовален клуб „Железник“ ще бъде домакин на състезание от веригата „Открити турнири“ за Купа България. „Това е първото официално състезание за сезона за феховачите, в Стара Загора ще приемем участниците на фехтовка със сабя във възрасти до 11, до 13 и до 15 години“, съобщи за радио „Стара Загора“ Веселин Добрев, треньор на клуба домакин и председател на УС.

Домакините ще се включат в двубоите в една от залите на Парк Мол със 7 състезатели. „Нашите участници са с опит от по 2-3 години, тръгваме за меадли или най-малко, влизане сред първите ъв всяка от възрастите“, заяви Веселин Добрев. Турнирът е част от честването на 140 години от поставянето на първия камък за възстановяване на Стара Загора.

Организаторите са осигирули предметни награди. В събота от 11.30 ще започнат срещите във възраст до 11 години. От 15 часа са битките за момичета и момчета до 15 години. А внеделя от 9.30 стартират участниците до 13 годишна възраст. Очакват се да се включат между 150 и 200 състезатели от цялата страна.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close