Web Analytics
Регион

Иракски полицаи на обучение в Казанлък

15 иракски служители с различни полицейски чинове ще получат своите дипломи за успешно проведено обучение в Полицейската школа в Казанлък на 16 август, която е част от Академията на МВР в София. Церемонията ще се проведе в двора на Школата в Казанлък.

За официалното събитие и в знак на уважение към иракските полецейски служители, в града пристига и висшият дипломат от Посолството на Ирак в България- Джасим Мсауил – пълномощен министър, постоянен пратеник за управление на Посолството на Република Ирак в България.

Полицейските служители, които в момента се обучават в полицейската школа в Казанлък, са с различни чинове и след завръщането си в Ирак ще работят в тамошните полицейски подразделения.

Това е четвъртата полицейска група от Ирак, която се обучава в Полицейската школа в Казанлък за последните 4 години. Обучението е по линия на двустранни спогодби между вътрешните министерства на двете страни.

Визитата на Н. Пр. Джасим Мсауил в Казанлък е първата по рода си. Освен, че ще уважи официалната церемония по полагането на клетва, дипломатът ще посети и културно-исторически забележителности в района.

България има посолство в Ирак от 1958 г., когато са установени дипломатически отношения между двете страни, до февруари 2003 г., когато българските дипломати са евакуирани преди военната операция за свалянето от власт на Саддам Хюсеин. От 2006 г. България има посланик, който е със седалище в София. Ирак има посолство в България от 1969 година.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close