Web Analytics
Регион

Казанлък се сбогува с Нено Влайков

Поклонението пред казанлъшкия общественик Нено Влайков ще се състои днес във Военния клуб от 11:00 до 12:30 часа. Там ще бъде извършено и опело от казанлъшки духовници.

Погребението в Гробищния парк на Казанлък е в 14:00 часа с военен ритуал.

Полковник Нено Влайков е роден на 26 март 1949 година в с. Горно Сахране, общ.Павел Баня. През 1972г. завършва с успех Висшето военно -въздушно училище „Георги Бенковски“ в гр. Долна Митрополия с военна специалност „Военен летец-щурман“ и гражданска „Инженер по радио-електронна техника“.

През 1981г.завършва две годишно военно- академично образование във ВА „Георги Раковски“ гр.София. В последствие завършва специализиран команден курс във Военно-въздушна академия „Юрий Гагарин“ в гр.Москва в бившия Съветски съюз.

По време на своята служба е старши преподавател по военна кибернетика и изчислителна техника във ВВВУ „Г.Бенковски “ гр.Долна Митрополия. По късно става главен асистент във ВА „Георги С.Раковски“, гр.София с преподаване на научно-технически авиационни дисциплини на обучаемите в академията.

След неговото освобождаване от редовете на Българската армия през мандат 2011-2014 г е избран за общински съветник и заместник -председател на Общински съвет-Казанлък.

От 2014 до 2017г. е народен представител в 43-то Народно събрание на България,член на Постоянната комисия по отбрана и на Групата за приятелство със Швеция.

Тагове

Related Articles

Close
Close