Web Analytics
Регион

Още два класа в Казанлък са под карантина

Антирекорд на територията на област Стара Загора – през изминалото денонощие новооткритите носители на КОВИД 19 са 40. По думите на проф. Йовчо Йовчев, изпълнителен директор на Университетската болница в областния град, причината за увеличаващия се брой заразени е в липсата на дисциплина и неспазването на противоепидемичните мерки.

Към днешна дата 29 са настанените пациенти с КОВИД-19 в Инфекциозната клиника. През изминалото денонощие са приети нови 3-ма човека от Стара Загора, 2-ма от село Розово и 1 от Казанлък.

1 е новоприетият пациент в реанимация и така броят на настанените там става 7, 4-има са интубирани и са в тежко състояние.

2 класа от Математическата и Художествената гимназии в Казанлък са под карантина от днес, заради случаи на КОВИД-19 сред учениците, информира проф. Йовчо Йовчев.

Навсякъде има недостиг на кадри и претоварване на здравните работници по отношение на обслужването на пациенти с КОВИД-19. Затова дейността на една от клиниките в Университетската болница е преструктурирана и тя е превърната в звено за лечение на пациенти с бронхопневмонии.

Проф. Йовчо Йовчев призова да бъдем отговорни и да си носим личните си предпазни средства.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close